KliekjesKliekjes

‘Ik voelde me natuurlijk Adam in de eerste dag op aarde, die rond mocht lopen door het paradijs en de dieren een naam mocht geven…’

(uit ‘Spotkraak’)

Romeo & Zeliha

Romeo & Zeliha is een swingende ‘West Side Story’ gespeeld door Turkse en Nederlandse zangers en twee slagwerkers. Een voorstelling vol dampende kussen, afspraakjes in het maanlicht, maar ook afkeer en ruzie. Maartje schreef het libretto, Fons Merkies de muziek. Regie Joke Hoolboom.
Holland Opera, 2003, reprise 2011Naomi, Jovan en Michael

Naomi is ontroostbaar als haar ideale man overlijdt: Michael Jackson. Maar gelukkig zijn er meer mensen zoals hij. In Los Angeles ontmoet ze een Michael Jackson-lookalike en is direct smoorverliefd. Er is slechts één probleem: de lookalike slaagt er niet in om zichzelf te zijn.
Plots, VPRO, 29 januari 2012

 

Buiten het systeem

Alicia groeit op in Los Angeles, maar wordt door haar ouders buiten de Amerikaanse databanken gehouden. Ze heeft geen paspoort en staat niet ingeschreven in het geboorteregister. Ze is de uitkomst van een experiment: kun je leven buiten het systeem?
Plots, VPRO, 25 september 2011

 

Het Vooroordelenteam

Nazomer 2009. Op de Enschedese voetbalvereniging Rigtersbleek is een bijzondere wedstrijd gaande. Op rechts het Vooroordelenteam, bestaande uit homo’s, gehandicapten, woonwagenbewoners, allochtonen en manisch depressieven. Op links de taaie oudkampioenen van Heracles en FC Twente. Wie gaat deze strijd winnen? I.s.m. Gerrit Kalsbeek
HollandDoc, NPS, 17 januari 2010

 

Spotkraak

Kort verhaal voor de Radio-estafette: een ketting met vijf schakels die associatief met elkaar zijn verbonden. Op 'Spotkraak' volgde een hoorspel van Chris Bajema, een soundscape van Hugo Verweij, een reportage van Gerrit Kalsbeek en een exclusief voor deze uitzending geschreven liedje van Roosbeef.
HollandDoc, RVU, 15 november 2009