Frequently asked questionsFrequently asked questions

1. Kan ik Peggy en jou boeken voor een presentatie/workshop/gastles over het slavernijverleden?

Ja, al ligt onze focus het komend jaar op eigen bijeenkomsten van onze stichting Tout Lui Faut. Daar brengen we nazaten van beide kanten van het slavernijverleden bij elkaar en openen we de dialoog met het publiek.

Voor gastlessen: .(JavaScript must be enabled to view this email address), voor een presentatie in je bedrijf: .(JavaScript must be enabled to view this email address).

2. Mijn voorouders hadden ook een plantage/leefden in slavernij. Wat nu?

Onderzoek is altijd een goed begin. Op vpro.nl/plantage lees je hoe je dit kunt aanpakken m.b.t. Suriname. Wil je jouw verhaal, samen met nazaten van ‘de andere kant’, vertellen op een van onze publieksavonden? .(JavaScript must be enabled to view this email address).

3. Hoe maak ik een verhalende podcast?

Goede vraag. Het kostte mij zelf zo’n 10 jaar voor ik hier een antwoord op had. Soms deel ik die zoektocht in workshops/masterclasses, soms zijn die terug te luisteren. Inspiratie vond en vind ik op Transom en in de podcasts Third Coast Pocket Conference en HowSound.

Zelf begeleid ik geen makers, maar check de Oorzaken Podcast Academy, de SCHIK Zomerschool, de online cursussen van Katinka Baehr en Chris Bajema’s boekje ‘Hoe maak ik een podcast?

4. Hoe vind ik een omroep voor mijn verhalende podcast?

Pitch je idee bij de eindredactie van DOCS of de NTR podcastdokter. Of ga naar andere audio platforms: NRC, Volkskrant, Podimo etc.

5. Welke recorder/microfoon gebruik je?

De Sony PCM D100, helaas uit de handel. Mijn collega Wederik de Backer heeft een veel uitgebreider lijstje.

6. Wat vind jij goede podcasts?

Vele, maar deze ken je misschien nog niet: Short Cuts, Love me, Have you heard George’s podcast?, Tijd zal ons leren, alles van Bente Hamel en Katharina Smets, (bijna) alles van Mermaid Palace, (bijna) alles op Third Coast Audio Festival. Tip: abonneer je op Lieven Heeremans’ nieuwsbrief ‘Heb je nog een podcast tip?’

7. Ken je iemand van kleur voor die en die functie?

Nee. Een DGI professional kan je helpen om je organisatie diverser, inclusiever en gelijkwaardiger te maken.

8. Kun je me koppelen aan een nazaat van plantagehouders?

Nee. Maar op de avonden van onze stichting loop je er misschien eentje tegen het lijf. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

9. Waar gaat je volgende podcast over?

Dat hoor je t.z.t. wel!

10. Mijn vraag staat hier niet bij. Mag ik je mailen of appen?

Het komend jaar richt ik me op een nieuwe podcast en de activiteiten voor onze stichting. Als je toch denkt dat we iets voor elkaar kunnen betekenen, mail me dan een concreet voorstel: .(JavaScript must be enabled to view this email address).